Du er her. #1 - Foreningswebsite > Aktiviteter > Opskrifter > Diverse

Diverse

Seneste opskrifter

Jægerens spaghetti carbonara

Snit et stort spidskålhoved fint og hæld godt med limesaft(to-tre lime) og god oliven olie(en-to dl) over sammen med to fed knust hvidløg. Lad det hvile i minimum to timer i køleskabet og bland 200 gram frisk revet parmesan eller grana ost i.
 Læs opskriften, klik her

VILDTPOSTEJ

 

400 – 500 g

fugle-levere

700 – 750 g

hakket flæsk eller kalv og flæsk

150-250 g

sliced bacon

200 – 250 g

Løg, skåret i fine tern, eller revet groft på jern

¼ l

piskefløde

1½ dl

mælk

1 dl

vand

ca. 50 g

hvedemel

15 – 20 g

salt

3-4 terninger

hønseboullion

4

æg

1 teske

hvid peber

1 – 1½ spiseske

Krydderiblanding: godt med merian, noget timian og evt. rosmarin

 

 

VARIATION 1

Tilsæt 2 teskefulde knuste grønne peber og 3-4 fed fintskårne hvidløg

 

 

VARIATION 2

Tilsæt 2-300 g svitsede champignon i skiver

 

 

VARIATION 3

Tilsæt frisk paprika i tynde strimler, ikke for lange, f.eks. rød, grøn og gul.

 

Fuglelevere kan være en hvilken som helst blanding fra fasan, agerhøns, duer, ænder, ryper m.fl. De lyseste, godt halvdelen, skæres i mindre tern, de mørke og lidt ødelagte hakkes lidt finere med en skarp kniv. Levere fra dykænder kan også fint anvendes, dog anbefales det at lægge dem i kærnemælk et døgns tid.

 Halvdelen af det slicede bacon skæres i tynde strimler/tern, den anden halvdel gemmes til at pynte ovenpå postejerne. Løg skæres i ikke for store tern.

 Så røres en fars på røremaskine eller evt. i hånden. Levere, hakket kød, baconstrimler og hakkede løg røres ikke for hurtigt med salt, bouillon, peber og krydderier. Fløde, mælk og vand tilsættes løbende, så væsken optages i farsen. Herefter tilsættes mel, og når mel er fordelt og optaget i farsen tilsættes til slut æg. Dertil kan så sættes ingredienser fra en af variationerne nævnt ovenfor. Smag på den og kontroller, at den er passende salt.

 Når farsen er færdig, er der 2-2¼  kg rå vildtpostej, der fordeles i postej- eller alu-forme.

 Farsen må gerne stå noget tid i formene, før de bages. Kan pyntes med sliced bacon, hele laurbærblade eller andet efter egen fantasi.

 Bages i vandbad i ovn ved 210-225 grader fra ca. 50 minutter for de lidt fladere aluforme op til 1¼ time for større postejforme.

Indsendt af Per Krenk

OPSKRIFT – SKIPPERLABSKOVS MED VILDT

 

Til 6-8 personer

 To bove og hals af råvildt, eller tilsvarende mængde kød fra andet hjortevildt

2½ l vand

150 g nitritsalt

150 g salt

1 spks sukker

 

Fire-fem dage før anvendelse lægges hals og bove, gerne skåret over i nederste led, i en saltlage af vand, nitritsalt, salt og sukker. Nitritsalt skaffes fra den lokale slagter, der godt kan overbevises om, at man kan håndtere anvendelsen af det. Kan man ikke fremskaffe nitritsalt, kan det erstattes af almindeligt salt, men så får man ikke den flotte, dybrøde farve af kødet, der ser så indbydende ud i den færdige ret.

 På dagen:

 Det saltede dyrekød

Ca. 3 kg kartofler

1 løg

½ spks hele peberkorn

2-3 bouillonterninger

3-4 laurbærblade

Salt

 Det gennemsaltede kød koges  1½-2 timer og afkøles lidt, evt. med koldt vand, til det nemt kan befries for ben, brusk, sener og hinder. Skæres herefter det regulære kød i passende tern. Kartofler og løg skæres i tern og koges i ikke for meget vand ca. 1 time med hel peber og bouillonterninger til det koger godt ud. Moses evt. yderligere til den ønskede konsistens, hvorefter kødtern og laurbærblade tilsættes og retten snurrer yderligere ca. ½ time. Smages evt. til med yderligere lidt salt.

 Serveres med groft rugbrød, rødbeder og en klat smør oveni.

Indsendt af Per Krenk