22-05-2018: Video: Bliv klogere på dåvildtets biologi og levevis

Hør skovfoged og skytte Torben Christiansen fortælle om danmarks næststørste hjortevildtarts, dåvildtet, biologi og levevis.

22-05-2018: Skal vi have allemandsret i Danmark?

Det spørgsmål stiller Friluftsrådet på Naturmødet i Hirtshals. Vi kender det fra Norge og Sverige, hvor enhver har ret til at færdes og campere stort set alle steder i naturen. Skal vi også have allemandsret i Danmark? Kom og deltag i debatten på Naturmødet fredag de. 25. maj.

20-05-2018: Vibelavning - potentiel kyllingebiotop?

For nogle er vildtpleje lig med indkøb af dyre frø og bøvl med at finde både tiden og de rette maskiner til at anlægge de nødvendige tiltag. I nogle tilfælde kommer vildtplejen dog snigende ind af bagdøren, når man mindst venter det…

20-05-2018: Europas markvildt på retræte

Europas lande har alle noget til fælles. Desværre er det ikke en glædelig historie om vækst og velstand, men en massiv tilbagegang for de arter der knytter sig til landbrugslandet.

20-05-2018: Ny folder

For at få øget opmærksomhed omkring fordelene ved at være med i et markvildtlav, er der produceret en ny folder, som kort og præcist beskriver hvad du får ud af, at være med i et markvildtlav.

18-05-2018: Kursus for svenske vildtforvaltere i Jagtens Hus

I den forgangne uge har Jagtens Hus summet med svenske gloser. Vi har nemlig haft fornøjelsen af, at lave et kursus for elever på den svenske Vildtmästerudbildning

18-05-2018: Jægerforbundet sætter fokus på børns faldende tid i naturen

Børn skal mere ud i naturen. Det mener Danmarks Jægerforbund, som sætter emnet til debat på Naturmødet i Hirtshals i næste uge. Som en opstart til debatten har 5. klasse fra Skolecenter Hirtshals været på rågeregulering i Hjørring. Rågerne skal tilberedes og spises under debatten. Se indslaget fra TV2 Nord her.

18-05-2018: Skal mårhunden udryddes eller ej?

Fredag den 25. maj kl. 13.30-14.30 stiller Jægerforbundet skarpt på mårhunden i eget telt på Naturmødet. Danmark har en international forpligtelse til at udrydde mårhunden, men hvorfor stiller samfundet så ikke de nødvendige ressourcer til rådighed?